Ουάσινγκτον, Φεβρουάριος 2018 - «Δίκαιο και Οικονομία» Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
17641
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17641,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vss_responsive_adv,vss_width_768,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_non_responsive

Ουάσινγκτον, Φεβρουάριος 2018

Tο Διατμηματικό Πρόγραμμα  Μεταπτυχιακών Σπουδών

«Δίκαιο και Οικονομία» του Πανεπιστημίου Πειραιώς στην Ουάσινγκτον 3/02/2018-11/02/2018

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δίκαιο και Οικονομία» του Πανεπιστημίου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Ουάσινγκτον με μεγάλη επιτυχία. Ως μοναδική εμπειρία χαρακτήρισαν οι φοιτητές και φοιτήτριες τη συμμετοχή τους στην εν λόγω δράση, από την οποία όπως ανέφεραν, αποκόμισαν πολύτιμες γνώσεις, διεύρυναν το δίκτυο των επαφών τους και προετοίμασαν το έδαφος για διεθνείς ακαδημαϊκές και επαγγελματικές συνεργασίες.

 

Αναλυτικότερα, οι Εκπαιδευτικές Δράσεις του Μεταπτυχιακού «Δίκαιο και Οικονομία » στην Ουάσιγκτον, Αμερική:

  • International Monetary Fund (IMF). Επίσκεψη στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ουάσιγκτον όπου οι μεταπτυχιακοί φοιτητές συναντήθηκαν με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον, Dr Gerry Rice, καθώς και τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, καθηγητή κ. Μιχάλη Ψαλιδόπουλο, με τους οποίους συζήτησαν για τις σύγχρονες προκλήσεις και ευκαιρίες της Ελλάδας στο νέο Παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.
  • State Department of USA. Επίσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α όπου παρουσιάστηκε στους μεταπτυχιακούς φοιτητές η ιστορία και το έργο του θεσμού.
  • The George Washington University, Elliot School of Foreing Affairs. Υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Aν Προέδρου του George Washington University, Prof. Leo M. Chalupa, και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητή Αγγέλου Κότιου, δημιουργώντας θεμέλιες βάσεις για ανάπτυξη της ακαδημαϊκής, εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων. Επίσης οι μεταπτυχιακοί φοιτητές παρακολούθησαν διαλέξεις με κύρια θεματολογία την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, ευκαιρίες και απειλές.
  • World Bank (WBG). Επίσκεψη στην Παγκόσμια Τράπεζα της Ουάσινγκτον όπου οι μεταπτυχιακοί φοιτητές παρακολούθησαν εισηγήσεις των Mr.Denis Robitaille, Vice President of WBG Chief Information Officer και Mr. Arthour J. Riel, Director WBG Finance, Cloud & Middleware Engineering για το έργο της Τράπεζας ενώ ενημερώθηκαν για ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σε υποκαταστήματα της Τράπεζας στην Αμερική. Επίσης οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και το μουσείο της Τράπεζας.
  • Supreme Court of Washington. Επίσκεψη στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ουάσινγκτον όπου οι φοιτητές παρακολούθησαν εκδίκαση υπόθεσης ενώ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και το μουσείο του Ανώτατου Δικαστηρίου.
  • American Jewish Committee (AJC). Επίσκεψη στην Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή των Η.Π.Α όπου παρουσιάστηκε στους μεταπτυχιακούς φοιτητές η ιστορία και το έργο του θεσμού.
  • American Hellenic Institute (ΑΗΙ). Επίσκεψη στο Αμερικάνικο Ελληνικό Ινστιτούτο. Ο Mr.Nick Larigakis, President & Chief Operating Officer της ΑΗΙ υποδέχτηκε τους μεταπτυχιακούς φοιτητές στο γραφείο του και παρουσίασε το έργο και τα μελλοντικά σχέδια δράσης της ΑΗΙ. Επίσης μετέφερε στους φοιτητές τις ευκαιρίες καριέρας που υπάρχουν στις Η.Π.Α. και πως θα μπορούσαν να τις προσελκύσουν.

 

Η εν λόγω Εκπαιδευτική Εκδρομή εντάσσεται στο πλαίσιο των καρποφόρων προσπαθειών της Διευθύντριας του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δίκαιο και Οικονομία» Καθ. Βικτώρια Πέκκα Οικονόμου για ενδυνάμωση των σχέσεων στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα και διεύρυνση των διεθνών συνεργασιών στοχεύοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δίκαιο και Οικονομία»