Σικάγο, Οκτώβριος 2018 - «Δίκαιο και Οικονομία» Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
17696
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17696,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vss_responsive_adv,vss_width_768,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_non_responsive

Σικάγο, Οκτώβριος 2018

Tο Διατμηματικό Πρόγραμμα  Μεταπτυχιακών Σπουδών

«Δίκαιο και Οικονομία» του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο Σικάγο

29.09.2018-7.10.2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκπαιδευτική Εκδρομή στο Σικάγο που οργάνωσε το Διατμηματικό Προγράμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δίκαιο και Οικονομία» του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο πλαίσιο της συνεχής επιμόρφωσης των φοιτητών και την δημιουργία γέφυρας επικοινωνίας με Πανεπιστήμια και Εταιρείες της Αμερικής, στοχεύοντας στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας των μεταπτυχιακών φοιτητών και την επαύξηση του δικτύου επαφών τους για διεθνείς ακαδημαϊκές και επαγγελματικές συνεργασίες.

 

Αναλυτικότερα, παρουσιάζονται οι Εκπαιδευτικές Δράσεις του Μεταπτυχιακού «Δίκαιο και Οικονομία» στο Σικάγο, Αμερική:

  • The University of Chicago. Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου της Αμερικής, που αποτελεί την γενέτειρα του μεταπτυχιακού Δίκαιο και Οικονομία. Οι φοιτητές παρακολούθησαν διάλεξη από τον Καθηγητή William H. J. Hubbard με θέμα την Οικονομική Ανάλυση των Δικαστηρίων ενώ συζήτησαν για τις σύγχρονες προκλήσεις και ευκαιρίες των Νομικών στην Ελλάδα και στο νέο Παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.
  • The Loyola University Chicago Quinlan School of Business. Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Loyola στο Quinlan School of Business, όπου ο Καθηγητής Tassos Malliaris παρουσίασε μία μοναδική διάλεξη πάνω στην Αμερικάνικη Οικονομία δίνοντας στους φοιτητές εργαλεία για την κατανόηση της αμερικάνικης αγοράς και τις κύριες διαφορές με την ελληνική ενώ παράλληλα μετέφερε μεθόδους για την πρόβλεψη και ανάπτυξη του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος τόσο στην εγχώρια όσο και στην παγκόσμια αγορά.
  • The Federal Circuit Court Of Appeals. Επίσκεψη στο Ομοσπονδιακό Εφετείο του Σικάγου όπου οι φοιτητές παρακολούθησαν εκδίκαση υπόθεσης περί διπλώματος ευρεσιτεχνίας
  • Dentons Global Law Firm. Επίσκεψη στην παγκόσμιας εμβέλειας Δικηγορική εταιρεία όπου οι μεταπτυχιακοί φοιτητές παρακολούθησαν εισηγήσεις ανώτερων στελεχών της εταιρείας για θέματα που αφορούν τους δικηγόρους στην παγκόσμια αγορά, ενώ οι φοιτητές ενημερώθηκαν για ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σε υποκαταστήματα της εταιρείας στην Αμερική.
  • United States Courthouse. Ο δικαστής Charles P. Kocoras υποδέχτηκε τους μεταπτυχιακούς φοιτητές στο γραφείο του στο United States Courthouse και τους μετέφερε την προσωπική του ιστορία, τα εμπόδια, τα κίνητρα και την πορεία που διεκδίκησε σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές του κόσμου, την αγορά των Η.Π.Α. Ο δικαστής Charles P. Kocoras χαρακτηρίστηκε από τους φοιτητές ως μέντορας και αποτέλεσε μία κινητήρια δύναμη στην αναγνώριση, υπεράσπιση και υλοποίηση των ονείρων τους.
  • The Federal Reserve Bank at Chicago. Επίσκεψη στην Τράπεζα Αποθεματικών του Σικάγου όπου οι φοιτητές παρακολούθησαν εισήγηση για την ιστορία και το έργο της Τράπεζας ενώ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και το μουσείο της Τράπεζας.
  • The Loyola University Chicago Law School. Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Loyola στο Law School, όπου η Καθηγήτρια Cynthia Ho παρουσίασε μία εξαιρετική διάλεξη πάνω στην Πνευματική Ιδιοκτησία, προβάλλοντας τις ευκαιρίες και τις απειλές στην παγκόσμια αγορά.
  • The University of Illinois at Chicago. Υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, Καθ. Χρήστο Αμοιρίδη και του προέδρου του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθ. Αριστοτέλη Τζιαμπίρη, θέτοντας τις βάσεις για ακαδημαϊκή, εκπαιδευτική και ερευνητική συνεργασία μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων.
  • Ελληνική Ομογένεια του Σικάγου. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με επιχειρηματίες της Ελληνική Ομογένειας στο Σικάγο και να συζητήσουν ευκαιρίες καριέρας στις Η.Π.Α και επαγγελματικές συνεργασίες Ελλάδας-Αμερικής.

 

Η εν λόγω Εκπαιδευτική Εκδρομή εντάσσεται στο πλαίσιο των ελπιδοφόρων προσπαθειών της Διευθύντριας του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δίκαιο και Οικονομία» Καθ. Βικτώρια Πέκκα Οικονόμου για διεθνή προβολή και ακαδημαϊκή δικτύωση.